A kedvezményezett neve: SAJÓSZÖGED KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

A konzorciumi tag neve: TISZATARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A fejlesztés tárgya: A sajószögedi Napközi Otthonos Tálalókonyha és a tiszatarjáni Élelmezési Központ korszerűsítése

A szerződött támogatás összege összesen: 95 165 800 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A kedvezményezett Sajószöged Községi Önkormányzata, valamint a konzorciumi partner Tiszatarján Község Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.1.1-21 kódszámú, a „Helyi gazdaságfejlesztés” című felhívás keretében nyert támogatást. A projekt keretében Sajószöged községben található Napközi Otthonos Tálalókonyha részleges korszerűsítése, valamint a konzorciumi partner Tiszatarján településen a tiszatarjáni Élelmezési és Gondozási Központ konyhai eszközeinek korszerűsítése tervezett.

A fejlesztés során megtörténik a sajószögedi konyha épületének szigetelése, nyílászáró cseréje, tetőcseréje, akadálymentesítése, valamint új étkező bútorok beszerzése. A korszerűsítés során az épületen megújuló energiaforrás – napelem - kerül elhelyezésre. A tiszatarjáni Élelmezési Központ új, korszerű eszközöket szerez be a projekt keretében.

A fejlesztés célja a helyben nyújtott közétkeztetési szolgáltatás minőségi fejlesztése, közvetve a helyi termelők piacra jutásának segítése. A társadalmi haszna a projektnek, hogy a helyi lakosok jobb minőségű közétkeztetési szolgáltatást vehetnek igénybe a projekt befejezését követően. A közétkeztetés biztosítása a pályázó helyi önkormányzatok feladata.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.01.31.