Kedvezményezettek: Sajószöged Községi Önkormányzat, Gelej Község Önkormányzata
Projekt címe: Közösségi, kulturális és sportolási célú Szabadidő Park fejlesztése Sajószögeden és Gelejen
Támogatás összege: 59 279 990 Ft
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt tervezett fizikai befejezése: 2025.12.31.
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00185

A projekt bemutatása

A korszerűség és fenntarthatóság jegyében Sajószöged és Gelej Község Önkormányzatának célja, hogy olyan infrastrukturális fejlesztést hajtsanak végre, amely hosszú távon is hozzájárul a községek lakosságának, kiemelten a fiataloknak a helyekben maradásához, emellett a településképet, valamint a közösségi tér képét is javítják.

Sajószöged Községben településfejlesztés valósul meg, melynek keretében a közösségi szabadidős szolgáltatási infrastruktúra kerül fejlesztésre, Gelej Községben pedig eszközbeszerzés valósul meg.

A kedvezményezettek, Sajószöged Községi Önkormányzat és Gelej Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, Élhető települések tárgyú felhívásban TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00185 azonosítószámmal nyertek támogatást.

A Sajószöged szempontjából kiemelt jelentőségű Szabadidő Park jelenlegi állapota nem felel meg a használati módoknak, így annak felújítása, új elemek, építmények elhelyezése szükséges és indokolt. A sajószögedi Szabadidő Park fejlesztése révén a szabadtéri színpad tervezett átalakításával új közösségi-kulturális funkcióval bővül a település; hagyományteremtő Nyári Szabadtéri Színházi Esték eseménysorozat keretében színielőadások, kamarai és nagyzenekari koncertek, illetve a konzorciumi partnerek korábbi együttműködését folytatandóan közös énekkari-zenekari koncertek tartására is lehetőség lesz. A területen elhelyezésre kerülnek kerti padok, asztalok, szemetesek, információs táblák. A területre kihelyezésre kerülnek okospadok, napelemes kandeláberek is. A sportolásra szánt területen kiépítésre kerül egy labdafogó háló, egy röplabdaháló és egy teqball asztal.

Gelej községben a fejlesztés keretében beszerzésre kerülő eszközök az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér épületébe kerülnek. Az IKSZT kultúrház funkciót ellátó termében új székek és asztalok kerülnek cserére, az IKSZT könyvtárában pedig új számítógépek, melyek hozzájárulnak a településen élők, különösen a fiatalok informatikai tudásának fejlesztéséhez.

A tervezés során nagy hangsúly helyeződött a környezetvédelmi, esélyegyenlőségi szempontok érvényesítésére is. A fejlesztés eredményeként nem csupán egy új beruházás valósul meg, de az intézmény lehetőséget nyújt a foglalkoztatás bővítésére is.

Az Önkormányzatok az Európai Unió támogatásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül a fejlesztés érdekében összesen 59 279 990 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültek.

A projektről bővebb információt a email címen kaphatnak.

Képek

Szabadidő park

Szabadidő park

Szabadidő park

Szabadidő park

Szabadidő park

Szabadidő park

Szabadidő park

Szabadidő park